Köpvillkor

Naturalbox.se är en del av Naturalbox & Veganbox Ecoliving International AB

 

Tillämpning och Konsumentskydd De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med ”Naturalbox.se” Naturalbox & Veganbox Ecoliving International AB, organisationsnummer 556921-6483, nedan kallat ”Naturalbox.se”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på Naturalbox.se.

 

Priser och Avgifter De priser som anges på naturalbox.se anges inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar fri frakt inom Sverige. Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg, paket som beställs mot Postförskott/Efterkrav samt för outlösta paket.

 

Upprättande av avtal om köp Naturalbox’s varor beställs på www.naturalbox.se. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Naturalbox.se via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Naturalbox.se ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

 

Leverans Naturalbox.se använder följande fraktalternativ:

Paket, varorna skickas till närmaste utlämningsställe för DHL. När paketet finns för uthämtning skickas ett sms med information om löpnummer och pinkod till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas.

Leveranstid är tre arbetsdagar från beställning. Om en försändelse mot förmodan blir försenad kommer du kontaktas av kundtjänst. Givetvis har du då också alltid rätt att häva köpet. Detta omfamnar de fall då Naturalbox.se ej kunnat administrera varan i tid, men ej i de fall då tredjepart Posten, DHL eller Schenker orsakat förseningen.

 

Outlösta Paket/Försändelser Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till Naturalbox.se. Om detta sker debiteras du en avgift på 372 kr (SEK) för kostnader hänförliga till Naturalbox.se administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

 

Ångerrätt Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen.  Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du kontakta kundtjänst. Naturalbox.se har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i väsentligen oförändrat skick. Ifall du vill att Naturalbox.se skall ombersörja returen tillkommer en avgift på 372 kr inkl moms. 

 

 

Reklamation Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Naturalbox.se eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Naturalbox.se har givit, kan varan returneras. Reklamation kan ej göras med hänvisning till INCI listan (innehållsförteckning alla produkter som säljs i EU måste ha). Ni ombeds läsa INCI listan innan ni gör er beställning. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Naturalbox.se ska göras inom skälig tid, dock senast inom en månad. Vid reklamation, kontakta kundtjänst så skickar vi en retursedel. Naturalbox.se har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

 

Retur

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar. Det är viktigt att ytteremballage används och försluts på ett sätt så att innehållet inte riskeras att förstöras. Vid köp av hygienartiklar, hudvård, hårvård och hälsokost får förseglingen inte vara bruten, varor med bruten försegling kan inte returneras. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom trettio (30) dagar från det att Naturalbox tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Naturalbox.se rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp. Naturalbox.se bekostar ej en returen. För information eller hjälp kontakta Naturalbox kundtjänst.

 

Retur av kampanjvaror Om köpet returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåvan eller rabatt. Gåvan eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

 

Transportskador Naturalbox.se ansvarar för varor som skadats eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid, dock senast inom en månad. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Naturalbox.se rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Naturalbox’s kundtjänst.

 

Betalning Naturalbox.se erbjuder följande betalningsalternativ; Direktbetalning med Paypal och Kortbetalning Samtliga betalningar sker krypterat via Naturalbox’s  PCI-certifierade samarbetspartners - PayPal.

 

Kortbetalning Kortbetalning kan ske med Visa & MasterCard. Kortnummer, kortets giltighetstid, CVC-kod samt för vissa kort även 3D Secure-koden ska anges. I dagsläget är det tyvärr inte möjligt att betala med kort utställda av utländsk bank. Vid kortbetalning använder Naturalbox kryptering för att säkerställa tryggheten i samband med kortköp.

 

Force Majeure I händelse av omständigheter som står utanför Naturalbox.se skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Naturalbox förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Naturalbox.se rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

 

Personuppgifter Naturalbox.se ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpeavtalet med Naturalbox.se samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden från Naturalbox.se ( Naturalbox & Veganbox Ecoliving Int.  AB) eller partners till Naturalbox. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden.

 

Produktinformation Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus förbehåller sig Naturalbox.se att korrigera detta i efterhand. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Naturalbox inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

 

Omdömen Genom att lämna omdömen kring produkter på Naturalbox.se ger du också Naturalbox.se  rätten att publicera dem på online samt i andra kanaler och medier.

 

ÖvrigtVi följer Allmänna reklamationnämndens rekomendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

 

För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Naturalbox’s kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på www.naturalbox.se.