Grönkålssmoothie med matcha

Nu under mellandagarna är det kanske många som  känner sig lite trötta och hängiga efter all julmat och mindre fysisk aktivitet. Jag hoppas ni inte har dåligt samvete... eftersom julen är till för att umgås med familjen och vänner å självklart äta lite julmat. Samtidigt, tycker jag man ska försöka äta så nyttigt som möjligt även under julen men det är lättare sagt än gjort. Ett tips från är att ta med familjen på en timmes lång promenad varje dag - det gör alla gott och ett trevligt sätt att umgås på. 

Jag skulle alla fall vilja dela med mig av en grönkålssmoothie som är vitaminrik, nyttig och ger er en fräsch start på dagen. 

grönkålssmoothie

Grönkålssmoothie med matcha 2 personer 358 kcal/portion:

1 st CocoAkvo, ekologiskt kokosvatten 330 ml.

1 st ekologisk banan.

1 st avokado.

2-3 st grönkålsblad.

1 st kryddmått av ekologisk matchapulver från Aiya.

Mixa allt i en mixer i ca en minut och ni kommer få en underbar nyttig och vitaminrik smoothie för två personer.

grönkålssmoothie

 

Vad är det som är så bra med denna grönkålssmoothie?

Grönkål betraktas som en supergrönsak som är rik på C-vitamin och B-vitamin. B-vitamin är oerhört viktigt då det senare omvandlas i kroppen till folsyra som är synnerligen viktigt för kvinnor som vill bli mammor eller är gravida. Dessutom, bidrar grönkål till att balansera ph-värdet i kroppen och betraktas som en viktig grönsak i det som benämns alkaline diet. 

Matchapulvret är ett pulvriserat ekologiskt grönt té som  är en rik källa på antioxidanter. Jämför ni med tex gojibär så innehåller matcha 5 ggr så mycket antioxidanter. Det som är unikt med matcha är inte bara att det är väldigt grön utan att det har väldigt höga nivåer av klorofyll då tebladen skyddas från solljus. Matcha innehåller även L-theanin som är en aminosyra som bidrar till att minska stressen och ger dig ett lugn.

Avokado är en av mina absoluta frukter och innehåller fleromättade fetter som är viktiga för kroppen, hjärnan och huden. Glöm inte att det viktigt att få i sig rätt typer av fett ifall man vill förbränna fett. Dessutom, innehåller avokado E-vitamin och antioxidanter. Avokado innehåller även järn, magnesium, kalium, B-vitamin och fibrer. Även avokado bidrar till att balansera ph-värdet i kroppen och ingår bland de frukter för en alkaline diet.

Banan - visst älskar vi alla bananer? Jag älskar ekologiska bananer och har alltid en banan i handväskan. Bananer är en naturlig källa på energi och har ett högt innehåll av B-vitamin som har en positiv bidragande verkan på nervsystemet. Dessutom, så innehåller bananer tryptofan som är ett protein som verkar positivt för humöret. 

Kokosvatten - naturens egna dryck. De flesta använder idag kokosvatten som en bas till smoothies eller detoxjuicer. Till denna smoothie har jag valt ett ekologiskt kokosvatten CocoAkvo. Kokosvattten är en rik källa på mineraler och elektrolyter. Mineraler ni hittar i kokosvatten är tex kalium och magnesium.

Denna grönkålssmoothie med matcha ger er en underbar start på dagen. Den ger energi, innehåller vitaminer och fibrer, rik på antioxidanter och innehåller nyttiga fleromättade fetter. Ni kan dricka den här varje dag och för er som tränar och har nyårslöften om att prioritera hälsan och måbra är denna smoothie riktigt nyttig och god. Framförallt, gör den mig väldigt glad för dess fantastiska underbara starka gröna färg. Matchapulver och CocoAkvo kan ni köpa i vår butik Ecoliving.se

Hoppas det smakar!

God Fortsättning och Gott Nytt År!

Alicja

 

 

 

 

 

 

 

 


Alicja Chlebna
Alicja Chlebna

FörfattareLämna kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.