Di Tchón ekologisk hudvård i Naturalbox Juli "London Lifestyle"

Är ni sugna på att testa en ny ekologisk hudvårdsserie? I Naturalbox Juli "London Lifestyle" får ni bekanta er med Di Tchón, ekologisk hudvård grundat av Veronica Campbell. Ni får två travel size produkter: Cleansing Milk och Face Cream.

Di Tchón är en härlig ekologisk hudvårsserie skapad med passion och kärlek. Di Tchón grundades av Veronica Campbell 2006 efter att hon tvingats göra en sen abort på grund av fosterskador. I samband med detta började Veronica granska kemikalierna i kosmetik hon använde och bestämde sig för att skapa en hudvårdsserie som är helt fri från kemikalier och syntetiska ämnen som är rik på ekologiska råvaror. 

 

 

Alicja hade förmånen att träffa Veronica Campbell och göra en intervju med henne till Naturalbox Juli.

 

1. Vi är väldigt glada att ha Di Tchón som ekologisk hudvård i Naturalbox juli. Vi märker på ditt varumärke och dina produkter att det är mycket passion i kärlek i ditt varumärke. Vad är det som driver dig som entreprenör och grundare till Di Tchón?
Sedan jag började att endast använda naturliga produkter har jag märkt hur mycket bättre min hud och kropp mår. Växter kan ha sådana fantastiska egenskaper och jag vill sprida den kunskapen. Jag brinner verkligen för holistisk hälsa och skönhet. Som person är jag även väldigt kreativ och älskar att se hur idéer blir till verklighet.
 
 
2. Vad står Di Tchón för och vilket budskap vill du förmedla med ditt varumärke?
Di Tchón betyder ’från jorden’ och namnet i korthet står för att alla råvaror är naturliga. Jorden är grunden till allt levande och jordens kvalité bestämmer kvalitén på växterna som växer i den. Växterna i sin tur ger oss näring som är avgörande för god hälsa. Allt hänger ihop och en frisk, näringsrik och obesprutad jord är grunden för välmående och skönhet, för oss så som för naturen.
 
3. Det finns väldigt många som använder konventionell hudvård och kanske inte vågar byta till ekologisk hudvård då de tror att ekologisk hudvård inte är lika effektiv. Hur skulle du förklara skillanden och fördelen med ekologisk hudvård?
Ekologisk hudvård anser jag är mer effektiv än konventionell. Ekologiska produkter är baserade på växtoljor och ibland även växtextrakter som ger huden näring. Konventionella produkter är baserade på mineraloljor och silikoner som inte ger huden någon näring alls. Ekologiska produkter hjälper och förbättrar hudens naturliga funktioner medan konventionella produkter kan försämra dom. Konventionella produkter kan även innehålla kemikalier som är direkt skadliga för oss. Naturliga råvaror känns igen av kroppen och den kan tillgodogöra sig näringen. Kemikalier kan orsaka inflammationer och en ökad mängd fria radikaler. Detta på grund av att kroppen inte känner igen dessa ämnen och försöker försvara sig. Det leder i förlängningen till att huden och kroppen åldras snabbare. Konventionella produkter kan ge ett ”quick fix” som t ex att tillfälligt släta ut rynkor. Ekologiska produkter tillsammans med en hälsosam livsstil i övrigt kan fördröja åldrandeprocesserna i kroppen.
 
 
4. Vad är din dröm för Di Tchón. Vart är Di Tchón om 10 år?
Jag vill lansera många fler produkter och även utlandslansera. Vill även att serien ska innehålla salongsprodukter som kan användas i ekologiska ansiktsbehandlingar för känslig hud.
 
 
5. I Naturalbox juli får våra kunder bekanta sig med din Cleansing Milk och Face Cream. Kan du berätta lite om dessa två produkter och hur du tycker våra kunder ska använda dem?
Produkterna passar känslig, stressad och mogen hud. Rengöringsmjölken tvättar effektivt bort smuts och smink utan att torka ut och irritera. Krämen återfuktar, lugnar och stärker huden. Den innehåller växter som motverkar irritationer och skyddar huden. Den är även rik på antioxidanter. Produkterna kan användas dag och natt och krämen appliceras efter noggrann rengöring.
 
 
6. Vi är lite nyfikna på vad som är dina tre mest positiva egenskaper?
Jag är väldigt envis (jag anser det som en god egenskap), kreativ och omtänksam.
 
 
7. Om du skulle bjuda våra kunder på en smoothie, hur skulle ditt recept se ut?

 Skulle utan tvekan bjuda på min chokladsmoothie jag själv dricker nästan varje dag: 1 banan, 1 rågad msk raw kakaopulver, ½-1 tsk raw maca, 1 msk kallpressad kokosolja, 1 msk chiafrön, ca 3 dl havremjölk, is. Kör allt i en blender och häll upp i ett stort glas. Jag bara älskar choklad och genom den här smoothien får kroppen även en massa näring.

 
 
Tack Veronica för att vi fått träffa dig och lära sig känna dig och ditt varumärke Di Tchón. Jag tror våra kunder och fans uppskattar att få en närmare inblick i Di Tchón och framförallt att får lära känna personen bakom varumärket. Det ska bli spännande att följa Di Tchón de närmaste åren. Jag har själv provat din Cleansing Milk och Face Cream och tycker de är väldigt bra har en underbar konsistens.

 

 

 


Ronald Domelid
Ronald Domelid

FörfattareLämna kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.