Veganskt, glutenfritt & rawfood vecka

Hej på er alla!
Med start i måndags hängde jag på en utmaning som mina vänner startat och vad passar bättre än att i samband med detta utmana sin kost lite? Jag älskar att mixtra och testa nya saker även om jag inte är den bästa kocken så veckans 5 första dagar blev helveganskt, glutenfritt & råkost för hela slanten. En perfekt detoxstart för att lägga om kostvanor med andra ord. Jag kombinerade detta med en hel del juicer och smoothies för att vara snäll mot magen och det verkar ha fungerat kan jag säga!

Så, veckan såg ut ungefär såhär:
Morgondrink när jag vaknar bestående av 1tsk spirulina, 1tsk barleygrass & 1/2 pressad citron
Frukost med en smoothie på olika bär, grönkål, macapulver, baobadpulver, camu camu pulver samt banan om jag har gått en pw tillsammans med soja/havre/mandelmjölk för att blanda ut.
Råkostlunch på morötter, rödbetor, pumpakärnor, cashewnötter, apelsin, olivolja och örtsalt
Mellanmål 1 frukt eller avokado med nötter
Middag på en tjockare smoothie, samma som frukost men med avokado

Måndag & Tisdag hade jag sådan sjuk huvudvärk att jag knappt visste vad jag skulle göra av med mig själv men sedan släppte den. Har inte haft nå problem med min mage alls vilket annars nästan alltid gör sig påmind. Under nästa vecka blir det något liknande men lite högre i kaloriintag så jag orkar träna som vanligt. Och tro mig det är absolut inte svårt att komma upp i kalorier när man lägger till fettrika livsmedel såsom oljor, avokado, nötter etc. 
Andra fördelar som jag märkt är att min sömn varit mycket bättre och även min ork under dagen. Annars brukar jag vara riktigt ojämn med min ork men detta har stabiliserats. Jag har även försökt dricka en hel del vatten vilket gör ganska stor skillnad. Hittills väldigt nöjd så ska bli spännande att se hur nästa vecka går. Häng med vettja :) 


Corinne Säll
Corinne Säll

FörfattareLämna kommentar