Att komma igång igen

Hej alla fina!
Äntligen är jag igång igen efter sommarens sköna semester. Vi hade 10 fantastiska dagar på resande fot i Norge och 2 bröllop i Dalarna som väntade och jag var mer än redo för min första semester på 5 år. Mer om Norge en annan gång för idag tänkte jag belysa något helt annat, nämligen att komma igång igen efter sommar, både mentalt och fysiskt.

Sommaren är, för dem flesta, en tid fylld av sköna lata dagar i solen, grillkvällar och x-antal glassar & vin. Lite mindre rörelse och oftast även lite mindre motion. Detta brukar resultera i lite tyngre kropp och knopp till hösten så hur kickar vi igång den igen? Nedan kan du läsa mina 5 bästa tips för att komma igång med träningen igen:

  • Skynda långsamt. Många har alldeles för bråttom och tror att man kan fortsätta där man slutade. Vissa har den turen men absolut inte många. Så lika viktigt som alltid - lyssna på kroppen och gå inte ut för hårt. Risken är stor att du antingen blir sjuk och/eller tappar motivationen. Börja med 1-2 lättare pass i veckan och öka succesivt. 
  • Gör det du tycker är roligt! Var du fylld av motivation & diciplin innan sommaren och nu känna livet som en pannkaka? Häng inte läpp för det. Satsa på att göra någon motionsform du tycker är rolig. Ta en joggingtur med en vän eller testa ett nytt pass.
  • Ställ inte för höga krav. Intala inte dig själv att du ska köra 5 pass i veckan, när du aldrig någonsin gjort det tidigare. Var nöjd för dem pass du tar dig iväg på och sätt mål därefter. 
  • Sätt upp rimliga mål med delmål däremellan. "A goal without a plan is just a wish" och det stämmer ganska bra. Gör upp tydliga mål som är lätta att följa upp och ge dig själv belöningar när du uppnått dem. Unna dig ett par nya träningsbyxor eller varför inte en massage?
  • Ta hjälp! Har du svårt att komma igång kan jag lova att det kommer bli lättare om du har en tid att passa. Bestäm träff med en kompis på gymmet eller varför inte börja träna med en PT? En inbokad tid är mycket svårare att avstå en än obokad tid.

 


Corinne Säll
Corinne Säll

FörfattareLämna kommentar