21km trail - check

Hej på er!
Det är mycket jobb för min del nu innan det vankas semester. Dock måste jag få berätta om årets största idrottsprestation från min sida - nämligen en trailhalvmara, dvs. 21km på skogsstigar i pooring rain. 
      
Med avgång från Kvarsebo kl 10 på lördagsmorgonen kunde jag inte varit mer oförberedd med utslitna skor och alldeles för mycket koffein i blodet. Det regnade som aldrig förr och jag hade hela veckan dragits med svår pollenallergi och för lite sömn. MEN - Pannbenet är det sista som överger mig (på gott och ont) och på 2.29.45 korsade jag mållinjen med sendrag i vänsterfoten och kramp i högervaden. SÅ.JÄKLA.STOLT!
Lopprundan bestod av ca 14.5km skogsstigar med hala bergshällar, mossar, träplankor & rötter, rötter och rötter. Resten var en kuperad grusväg där man åtminstone kunde springa upprätt och inte oroa sig över att halka på en rot. Rundan var dock otrolig mysig och fin men väldigt utmanande. Jag hade som mål att springa 10km och sedan gå resten men det slutade med att jag sprang 16 (?!) nonstop och sedan gick jag i uppförsbackar. Efter 17km fick jag råkramp i vaden men tur nog var det precis vid en vätskestation så jag hinkade i mig sportdryck och sprang vidare. Efter motivationsdippen vid 15km var sista kilometrarna ren och skör vilja och sista 2km levde jag på att gravitationen drog mig framåt för det fanns ingen must kvar i benen. Väl vid mållinjen hade jag ett gäng som hejade på mig och skulle avsluta med en spurt varav jag drabbades av ett sjukt sendrag i foten och kramp i andra vaden haha! Men det var värt ett försök.. Det märktes också att jag tagit ut mig till max då illamåendet höll i sig i 5h efteråt.
Hela gänget som sprang.
 
Träningen inför loppet bestod av följande: Sjukdomsperiod med totalt 7 friska veckor mellan januari-mitten på maj och därmed totalt 5 löprundor á 10km. Dock har jag fått in en hel del 3D träning, crossfit och spinning och jag fortsätter förundras över vad en kropp kan åstadkomma och jag är mer motiverad än någonsin! 
        
Detta gav mig en otroligt blodad tand och jag vill springa mer, helst gärna igår så nu spånar vi lopp inför höst och vår. Jag ska lägga in ett slag för mig själv och min löpning framöver och ev. försöka klå min halvmara tid på 2.07 från 2 år sedan i höst på ASICS halvmara i Stockholm. 

Corinne Säll
Corinne Säll

FörfattareLämna kommentar