Rabarberpaj (glutenfri)

I vanlig somrig ordning måste en äta smulpaj när det är sommar. Med vaniljsås eller glass. Helst lite lagom dränkt enligt visst i familjen - enligt den minsta äts det visst med fingrarna. Jag gillar paj med rabarber för det är sådär perfekt sommarsyrligt!

Hur som helst är det fri från raffinerat socker och självklart glutenfri. Och alldeles vansinnigt krispigt god. Vill en vara säker på att den är totalt glutenfri använd glutenfria havregryn (kan annars finns spår) eller andra gryn.

Denna gjordes i en vanlig rund pajform med massor av smulning ovanpå. Vill en inte ha så mycket deg går det klart att minska på det.

Ingredienser:
ca 4-500 gram rabarber
125 gram smör (alt kokosoja)
2 dl havregryn
1/2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1.5 dl brun sukrin (alt kokossocker)
1 msk potatismjöl

Börja med att skära upp rabarber alternativt tina dem om du har i frysen. Strö över potatismjöl och ca 0-75 dl sötning och blanda samman.

Gör sedan smuldegen genom att röra samman havregryn, mjöl och resterande del av sötningen för att sedan dega samman med smöret (smält gärna smöret lite så det blir mjukt innan). Sula det över rabarberna och sätt in i mitten av ugnen på 175 grader cirka 20 minuter. Täck över efter halva tiden om det behövs.

Vi käkade med hallon och oatlys vaniljsås. Smarrigt värre!


Annika Dahlgren
Annika Dahlgren

FörfattareLämna kommentar