Mandelkaka med hallon (vegan)

Frukost och kaka i ett. Vem vill inte ha det så? Jag kombinerar gärna och gör en hälosam kaka som är bra nog för kroppen att äta när som på dagen. Morgon, middag, kväll - bara att välja.

Jag har inte sötat den så de smakar sött utan gjort den mäktig och neutral. Det går dock fint att smaka av smet och söta mer om det passar en bättre.

Ingredienser: 1 dl kokosolja, 250 gram mandelmjöl, 1,5 dl agavesirap, 2 krm vaniljpulver 4 ägg/chiaägg, 2 dl tinade mosade bär (hallon), 250 gram silkestofu, kokosgrädde/vaniljsås + dekoration.

Vispa samman kokosolja och agave i en bunke och låt det bli fluffigt. Knäck ägg och separera vitor och gulor. Rör ner gulor i smeten och blanda runt. Rör ner vaniljpulver, silkestofu och hallon för att sedan röra ner mjöl lite i taget.

Vispa sedan äggvita fluffigt och vänd försiktigt ner i smeten.

Använd en form som är runtomkring 22 cm i diameter. Smörj den med kokosolja och Häll i lite mandelmjöl för att bröa.

Häll i smeten och sätt i mitten av ugnen så 175 grader i runt 40-45 minuter. Täck gärna över efter halva tiden så slipper den bränna.

Låt svalna och dekorera sedan. JAg tänkte ha kokosgrädde men råkade glömma den i frysen så den blev is. Istället använde vi oatlys vaniljsås vilket också funkade bra. Lite bär frukt och nötter blir fint på toppen. Likaså riven sockerfri choklad.


Annika Dahlgren
Annika Dahlgren

FörfattareLämna kommentar