Bästa vardagsglassarna

Jag brinner för desserter. Gärna snabba och enkla vardagsdesserter som funkar i alla lägen. Här hemma skippar vi gluten, socker och mjölkprodukter och äter vegetariskt (jag iallafall, de andra två tummar lite på det).

Här tänkte jag bjuda på enkla vardagsdesserter och Lyxigt goda helgdesserter (sådana som tar lite mer tid).

Vad passar bättre än att bjuda på lite glassiga smaker nu när sommaren äntligen är på ingång? 

Jag lever gärna på Bananglass så fort jag får chansen. Det går på tre röda och går att variera i all oändlighet ~ bara att ha frusna bananslantar i frysen. 

Bananglass

Jag räknar en frusen banan och en deciliter frusna bär, just nu är körsbär favoriten här. Kör i mixern tillsamman med lite valfri mjölk och toppa med ljuvligt vaniljmandelsmör, torkade bär och kakaonibs för att nämna några favoriter. 

Glasspinne

Något annat vi gärna gör är pinnglass. Framför allt eftersom barnet tycker det är spännande och vi vill inte ge vanlig glass. Denna är enkel, snabbt gjord och full med nyttigheter. Winwin helt enkelt. 

Den ena är gjord på en deciliter kokosmjölk (garants rosa krämiga), två deciliter frusna hallon, fyra dadlar och en halv banan

Den andra är gjord på två deciliterfrusna bär, 1/2 dl frusen mango och lite kokosvatten för att mixa lite enklare (om en inte har tålamodet att tina innan). Vi fryser ner i silikonformar men en kan annars vara innovativ och använda glas eller mindre muggar och sätt en pinne i. Blir runt en fyra glassar per smet. 

Mini älskar, jag älskar, alla jag bjudit älskar

Enjoy!
Annika


Annika Dahlgren
Annika Dahlgren

FörfattareLämna kommentar