VĂ„rrullar, clean mat och j*vligt gott!! đŸ„•

Recept pÄ vÄrrullar

Att fĂ„ Ă€ta vĂ„rrullar varje dag bara för att det Ă€r sĂ„Ă„Ă„Ă„ gott gör min vardag lyxig, plus att man frossar i grönsaker med mycket fibrer som din tarmbiota Ă€lskar 💚 Det tar en liten stund att göra vĂ„rrullar men efter som vi Ă€r effektiva med en "mise en place" pĂ„ alla grönsaker sĂ„ spar vi tid, plats och disk! Jag har gjort ett collage sĂ„ det blir lĂ€ttare att se steg för steg. 

VĂ„rrullar - clean mat!

Recept:

  • rispapper
  • kyckling eller rĂ€kor
  • morot rödbeta purjolök salladslök selleri bladspenat koriander
  • vego chilimajo
  • jordnötsmör

Koka upp en stor kastrull vatten till rispapper. StÀll av och lÄt svalna lite. AnvÀnd en mandolin till alla grönsaker. SkÀr dem sedan i lÄnga remsor. Hur mycket av vad fÄr du sÄ klart bestÀmma sjÀlv, jag brukar Àta 6-8 st rullar sjÀlv.

OBS lÄt vattnet stÄ en sund innan tilllagning

LÀgg i ett rispapper och var snabb med att anvÀnda tex en bred trÀslev under rispappret och en liten sked över sÄ du kan fÄ upp det ur kastrullen. Det kommer gÄ frÄn sprödt till slajmigt (OBS vattnet Àr varmt) lÀgg sedan ut pappret pÄ en trÀskÀrbrÀda för lÀttare anvÀndning. Sedan fyll den med godsaker och vik ihop. 

DipsÄs: fisksÄs sesamolja chilimajo vego 

strössel: sesamfrön/ nötter 

En vÀldigt smaklig mÄltid!
Angelica


Angelica Sjöstedt
Angelica Sjöstedt

Författare

Mitt intresse för kost och hĂ€lsa har vĂ€xt lavinartat pĂ„ senare Ă„r och jag har fĂ„tt en djup förstĂ„else för att allt vi stoppar i oss pĂ„verkar vĂ„r hĂ€lsa, prestation och vĂ€lmĂ„ende. En felaktig kost blir lĂ€tt en negativ spiral och kan leda till en skadlig och ohĂ€lsosam livsstil. Är det svĂ„rt att laga hĂ€lsosam mat? Egentligen inte. Man följer ju faktiskt recept nĂ€r man lagar ohĂ€lsosam mat ocksĂ„. Är hĂ€lsokost smaklös trĂ„kmat? Absolut inte! Jag vill inspirera till bĂ„de en god och hĂ€lsosam matlagning och livsstil. Det handlar inte om att toktrĂ€na pĂ„ kvarg och kokt torsk eller att hoppa pĂ„ en bantningskur för att komma i bikinin, utan om att skapa en hĂ€lsosam och trivsam livsstil. NĂ„got som hĂ„ller i lĂ€ngden. Jag arbetar sedan mĂ„nga Ă„r tillbaka som coach och kostrĂ„dgivare Ă„t min sambo som i sin tur arbetar som professionell boxare. För att hjĂ€lpa honom att prestera pĂ„ topp, orka med vardagen och trivas med livet krĂ€vs förutom hĂ„rd trĂ€ning och optimal Ă„terhĂ€mtning, en vĂ€l kombinerad och noggrant utvald hĂ€lsokost. Att han dessutom Ă€r tvungen att vĂ€ga in inför varje tĂ€vling Ă€r en utmaning men inget hinder. VĂ€lkommen att följa med pĂ„ resan!LĂ€mna kommentar