Angelica Sjöstedt

En lugn stund!

Hej .... Lite försiktigt tar jag mig tillbaka till den efter längtade vardagen. Jag tänker göra det med hjälp av läsning, lyssning (ljudböcker) och skrivning. JAPP, skrivning! Jag måste verkligen lära mig på riktigt hur man skriver "propert" i folks ögon. Så idag tänkte jag dela med mig av mina tankar om stress. Stress under en liten stund i livet gör ingenting men underskatta inte problemen som kommer av långvarig stress i vardagen. Jag har stort behov av lugna stunder, särskilt under uppladdning då fokuset är så påtagligt. Vi tänker inte på något annat än boxning då.

Mina tips

  • Andas- den mest flummiga tipset i mångas öron men det absolut mest snabb verkade och bästa sättet. Här kan man tänka sig att bara stanna till i minst 5 minuter (DU HAR 5 MIN tänk på ditt skrollande!) Sätta dig ner på närmaste plats, blunda och andas in genom näsan och ut genom munnen. Låååååånga djupa andetag. Och ju längre bort du är från tanken att göra detta i desto större behov har du säkert.
  • Ät mat med mycket gröna blad. Mangold ingår i många studier där man forskat på stress, pg.a av sitt kersitin (antioxidant) och magnesium (mineral) innehåll.
  • Ät nötter. Nötter innehåller fibrer, resistent stärkelse, bra fetter, magnesium, zink m.m vilket har visat positiv inverkan på stress.
  • Att sätta sig med en riktigt bra bok och en kopp Tea (i detta fall Natural Temtation- hug in a cup) är en av mina nya favorit sysslor, jag har inte gillat det innan ... förmodligen för att jag var så stressad.

Hoppas ni mår bra allesamman, efter regn kommer solsken ett välanvänd men ack så bra ordspråk.