Angelica Sjöstedt

Havrepannkakor fylld med sötpotatis, rotfrukter och Ecolivings Quinoa

Havrepannkaka gjord på gurkmeja, morötter och vatten. Man vill alltid äta tortilla eller wrap, det passar till allt och alla tillfällen. Man kan fylla dem med precis vad som helst och det kommer smaka underbart. Nästan som magi. Detta resulterade till av vi måste komma på den perfekta smeten som funkar som ”pannkaka” eller liknande pann-bröd. Så här kommer receptet på ett antiinflammatoriskt, glutenfritt och mejerifri pannkaka-mix.

 

Recept ca 10 pannkakor

  • 4 dl havregryn
  • 3 ägg
  • 3-4 dl vatten
  • 3 cm färsk gurkmeja
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk linfrön
  • 2 dl rivna morötter
  • nypa salt och peppar

Mixa allt utom morötterna med stavmixer till en riktigt jämn och fast smet. Häll sedan i morötterna och blanda runt. Stek på medel värme i pannan med olivolja. Fyll dem sedan med Ecolivings näringstäta quinoa och dina favorit grönsaker, bladspenat, strimlad rödbeta, sötpotatisklyftor, rostade kikärtor, saftig kyckling eller perfekt stekt biff i skivor.

Smaklig måltid!!

Indisk gryta med näringstäta Quinoa och magosalsa

Härliga Quinoa är ett näringstätt livsmedel. Quinoa innehåller Vitamin B1 B2 B3 B6 B9 (folat) E och mineraler som Magnesium och Fosfor.  Vitamin B9 Folat behövs för att bilda nya celler och röda blodkroppar. Då cellbildningen ökar som tex hos barn som växer eller för gravid, ökar behovet av folat. 

 

 

Indisk gryta med quinoa och mangosalsa

  • Kyckling el kikärtor
    • 2 cm gurkmeja
    • 2 st vitlök
    • 1 gul lök
    • halv dl olivolja
    • 1 burk krossade tomater
    • 100 gram cashewnötter
    • 6 cm ingefära
    • 1 mango
    • en hel kruka koriander
    • salt och peppar
    • 3 dl vit quinoa Ecoliving
    • 3 kryddmått kardemumma kanel och nejlikapulver

Lägg cashewnötterna i vatten så att alla nötter täcks (Låt stå minst i en timma). Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt, placera ut kikärtor eller kyckling, krydda med örtsalt och olivolja. Griljera i ugnen ca 45min för kyckling och ca 30 min för kikärtor. Skrär kycklingen i bitar för att få dem bli klara snabbare. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Sätt igång grytan på svag värme och häll i olivolja. Tillsätt sedan gurkmeja, lök, svartpeppar och vitlök, stek varsamt. Häll sedan i kryddorna och krossade tomater, låt puttra. Skär mangon i små fyrkanter, blanda med nästan hela krykan koriander. Ta ut kycklingen och lägg ner i krutan. Mixa cashewnötterna och vattnet till en fin grädde och blanda ner den i grytan. Pressa sedan ingefäran med en vitlökspress och häll ned i grytan, smaka av. Toppa med sambal och mera koriander.

Må gott / Angelica