Angelica Sjöstedt

Havrepannkakor fylld med sötpotatis, rotfrukter och Ecolivings Quinoa

Havrepannkaka gjord på gurkmeja, morötter och vatten. Man vill alltid äta tortilla eller wrap, det passar till allt och alla tillfällen. Man kan fylla dem med precis vad som helst och det kommer smaka underbart. Nästan som magi. Detta resulterade till av vi måste komma på den perfekta smeten som funkar som ”pannkaka” eller liknande pann-bröd. Så här kommer receptet på ett antiinflammatoriskt, glutenfritt och mejerifri pannkaka-mix.

 

Recept ca 10 pannkakor

  • 4 dl havregryn
  • 3 ägg
  • 3-4 dl vatten
  • 3 cm färsk gurkmeja
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk linfrön
  • 2 dl rivna morötter
  • nypa salt och peppar

Mixa allt utom morötterna med stavmixer till en riktigt jämn och fast smet. Häll sedan i morötterna och blanda runt. Stek på medel värme i pannan med olivolja. Fyll dem sedan med Ecolivings näringstäta quinoa och dina favorit grönsaker, bladspenat, strimlad rödbeta, sötpotatisklyftor, rostade kikärtor, saftig kyckling eller perfekt stekt biff i skivor.

Smaklig måltid!!