Planera för mera tid och hälsosammare mat 🍋

Att planera sin mat visar både respekt för dig, den som tex skördat och för tillagningen!

Att köpa något som färdats en herrans väg och som massproducerats i ett dike är inte något jag vill stoppa i mig. Så se till att lägga lite tid på källkritiken om det du äter så kan du rädda din kropp från dumma tungmetaller och andra gifter. Planering räddar vardagen från stress. Söndagssteken/ tacosen kan bli lunchlåda och middag vid flera tillfällen. Det som tar lång tid är oftast råris, potatis och rotfrukter. Ett hälsotips är att äta dessa kalla! Så när du ändå lagar söndagssteken, sätt på två kastruller till, en med råris, en med potatis och koka dessa i lugn och ro! Ingen sönderkokt potatis eller torrt hårt ris. (Jag kommer återkoppla till näringsvärdet i både potatis och rotfrukter i kommande blogginlägg). Detta gör att möjligheten till en god nyttig potatissallad eller att skopa upp råris till köttfärssåsen inte blir tidskrävande och är dessutom perfekt för din mage. 

Så nästa gång du handlar byt ut pasta & ris mot --> råris sötpotatis, potatis, rotfrukter och bröd mot havregryn så är du på god väg mot en hälsosam kost! 

Kramar

Angelica 


Angelica Sjöstedt
Angelica Sjöstedt

Författare

Mitt intresse för kost och hälsa har växt lavinartat på senare år och jag har fått en djup förståelse för att allt vi stoppar i oss påverkar vår hälsa, prestation och välmående. En felaktig kost blir lätt en negativ spiral och kan leda till en skadlig och ohälsosam livsstil. Är det svårt att laga hälsosam mat? Egentligen inte. Man följer ju faktiskt recept när man lagar ohälsosam mat också. Är hälsokost smaklös tråkmat? Absolut inte! Jag vill inspirera till både en god och hälsosam matlagning och livsstil. Det handlar inte om att tokträna på kvarg och kokt torsk eller att hoppa på en bantningskur för att komma i bikinin, utan om att skapa en hälsosam och trivsam livsstil. Något som håller i längden. Jag arbetar sedan många år tillbaka som coach och kostrådgivare åt min sambo som i sin tur arbetar som professionell boxare. För att hjälpa honom att prestera på topp, orka med vardagen och trivas med livet krävs förutom hård träning och optimal återhämtning, en väl kombinerad och noggrant utvald hälsokost. Att han dessutom är tvungen att väga in inför varje tävling är en utmaning men inget hinder. Välkommen att följa med på resan!Lämna kommentar